Українців попередили про похолодання та дощі

Наприкінці тижня, 20-21 жовтня, в Україні почнеться похолодання

Про це повідомила у Facebook синоптик Наталка Діденко.

"Почну з похолодання. Бо планувати треба вже сьогодні, що робити і що одягати вихідними. Отже. 20-21 жовтня в Україну почне заходити холодніша повітряна маса. Оцей метеорологічний рахат-лукум скоро закінчиться. А то вже температура повітря почала бити рекорди, як, наприклад, учора в Києві, коли стовпчики термометрів випхалися аж за 100-річні показники. Було в столиці +23 градуси. Тому спочатку на Заході, а потім у більшості областей України денна температура повітря знизиться впродовж суботи-неділі до +9+13 градусів", - написала пані Діденко.

20 жовтня на півдні та південному сході ще утримуватиметься висока температура +20...+23°C. 21 жовтня на більшості території України температура повітря становитиме +9+12°C, на півдні та сході буде +12...+16°C.

Крім того, наприкінці тижня очікуються дощі.

"Вихідними з'являться нарешті перші несміливі дощики. А поки що - нічого нового і все лише синоптично чудове: 18 жовтня в Україні сухо сонячно та тепло, до +18...+24 градусів", - зазначила метеоролог.

У Києві 18-19 жовтня буде сонячна погода, температура становитиме близько +20°C. 20 жовтня в Києві очікується +15°C, 21 жовтня похолодає до +12°C.