Корпорація ROSHEN відремонтувала та обладнала приміщення в Національному інституті раку. Подія

Ще не так давно у відділенні онкогематології, Національного інституту раку мріяли про такі умови роботи. Зроблений капітальний ремонт приміщення, закуплене обладнання.

 

У 2015 році Марії  поставили діагноз — лімфома Ходжкіна. За рік дівчина пройшла 3 курси хіміотерапії. Безрезультатно. Зараз єдиний шанс на повноцінне життя  - трансплантація кісткового мозку. «Спочатку потрібно стимулювати вихід стовбурових клітин у кров. Далі їх потрібно зібрати- це називається колекція. А потім проводять сеанс високозондної хімії. Яка власне і проходить в окремій закритій палаті», - ділиться подробицями лікування Марія. 

Для успішної процедури дуже важливо, щоб пацієнт перебував у комфортних умовах. «Звичайно, це має бути маніпуляційна, яка відповідає всім вимогам  маніпуляційної. Тобто чиста, зручна, з достатнім обладнанням і достатньою освітленістю», - підтверджує  лікар гематолог відділення онкогематології  Національного інституту раку Євген Кущєвий.

 

 Ще не так давно в відділенні  онкогематології, Національного інституту раку мріяли про такі умови. Адже ті, в яких нині перебувають пацієнти — далекі від ідеалу. Допомогти взялася корпорація Рошен. Та виділила майже 3 мільйони гривень.  

 

«Насправді, в цьому відділенні протікає дах. І відверто кажучи - є грибок. Тому, аж до цегли було вичищено цю кімнату. Зроблений капітальний ремонт тільки цього приміщення, закуплене обладнання», - розповідає Ірина Пономаренко, директор з розвитку соціальних проектів Roshen.

 Без такої допомоги, лікарня самотужки  б не впоралася, вважає Євген Кущєвий: «Ми дуже вдячні, що корпорація Рошен вирішила допомогти нам в цьому проекті, що витратила гроші на цей проект. Бо він для нас дуже принциповий. Це мабуть перший такий крок в те майбутнє трансплантаційному інституті, який ми собі уявляємо».

 У корпорації кажуть, що підтримуватимуть унікальний для України медичний заклад і надалі