Tinder для шахістів: World Chess запустила додаток, що шукає партнера "на партію"

Компанія World Chess, яка організовує шахові турніри, та стартап Pure запустили додаток для знайомств. Але тут шукатимуть не партнерів для стосунків, а партнерів на шахову партію

Про це йдеться на сайті Chess.com.

Додаток під назвою Mates доступний для смартфонів з операційною системою iOS і Android і дозволяє знайти користувача, який буде готовий зіграти в шахи в найближчу годину.

Mates працює за аналогією з Tinder - на основі геолокації користувача шукає гравців поблизу. При цьому профіль користувача активний лише протягом години.

Роман Сидоренко, засновник Pure, каже "Добрий секс має багато спільного з гарною грою в шахи: це як пристрасне, напружене, невпевнене і захоплююче, і так само, як у сексі, ніхто не хоче чекати, поки інша людина зробить рух. Разом з Всесвітніми шахами ми хотіли створити додаток, який дозволить людям бути спонтанним у своїх бажаннях".

"Наша мета - знайти спосіб об'єднати мільйони шанувальників і знову зробити шахи лайфстайлом. Ми вирішили співпрацювати з Pure, тому що хотіли створити такий сервіс, який би миттєво задовольняв запити користувачів і пошук партнера для шахової партії не займав би вічність. Ми хочемо, щоб всі проводили менше часу в телефонах і більше зустрічалися за шаховою дошкою", - каже президент компанії World Chess Ілля Мерензон.