Творцям GTA V дозволили обшукати помешкання розробників чит-програм до гри

Видавцеві відеоігри Grand Theft Auto V було надано право обшукати будинки п'яти чоловік, обвинувачених у створенні чит-програм для гри

Про це пише ВВС.

Австралійський федеральний суд дозволив Rockstar Games і її материнської компанії Take-Two Interactive обшукати об'єкти в Мельбурні на предмет доказів створення чит-програм всередині гри GTA V. Влада також заморозили активи п'ятьох підозрюваних.

Чит вийшов шість місяців тому і дозволив гравцям, які заплатили близько 40 доларів за маніпуляцію ігровий середовищем, генерували віртуальну валюту і використовували функцію "божественного режиму", яка робить гравців непереможними.

В компанії прокоментували, що таке програмне забезпечення "підриває задоволення для користувачів, які грають чесно в онлайн-режимах".

Згідно з текстом новинного сайту Torrent Freak, який вперше повідомив про інцидент, це перший випадок, коли влада робить такі жорсткі заходи проти читерів. Головний редактор видання Mashable Ернесто ван дер Сар зазначив, що "порядок пошуку підозрюваних і заморожування рахунків виходить за рамки того, що я коли-небудь бачив у якихось випадках, пов'язаних з шахрайством".

"Це показує, що правовласники і суд ставляться до цього питання досить серйозно. Багато шахраїв можуть вважати, що це відносно нешкідлива діяльність, але вони порушують процес гри для легальних гравців. Rockstar Games і Take-Two Interactive Software будуть переслідувати передбачуваних розробників цих читів, які часто продають і отримують прибуток від свого програмного забезпечення ".