У Києві вулицю Жукова перейменували на вулицю Кубанської України

Київрада перейменувала вулицю Маршала Жукова у Деснянському районі столиці на вулицю Кубанської України

Про це повідомляє прес-служба Київради.

"Нову назву обрано для відновлення історичної пам’яті про козаче державне утворення на Кубані", - йдеться у повідомленні.

Громадське обговорення ініціативи тривало з 29 травня до 29 липня 2017 року на єдиному веб-порталі територіальної громади міста у спеціальній рубриці Е-МІСТО - "Громадське обговорення проектів нормативно-правових актів". Користувач мав змогу ознайомитися із запропонованим проектом рішення.

Вулиця Кубанської України (Маршала Жукова) розташована у житловому масиві Лісовий. Вона пролягає від вулиці Кіото до вулиці Космонавта Волкова. Вулиця виникла у середині 1960-х років під назвою Поліграфічна (у зв'язку з розташованим на її початку науково-дослідницьким інститутом поліграфічної промисловості). На честь радянського військового діяча маршала СРСР Георгія Жукова вулицю перейменували у 1974 році.

Кубанська Україна (Кубанська Народна Республіка, потім Самостійна Кубанська Народна Республіка) - козаче державне утворення на Кубані у 1918-1920 роках, що проіснувало 1 рік і 9 місяців. Перша конституція КНР проголосила її склад із Кубанської області, Чорноморщини (Чорноморської губернії), Ставропольщини (Ставропольської губернії), Терщини (Терської області). Також проводилися перемовини з Гірською республікою (сучасний Дагестан).

20 січня 1918 року Законодавча Рада Самостійної Кубанської Народної Республіки ухвалила резолюцію про прилучення Кубані на федеративних засадах до Української Народної Республіки, але через агресію Радянської Росії це об’єднання не відбулося. 17 березня 1920 року Кубанську Республіку знищили більшовики.