Санкції щодо "112 Україна" і NewsOne: Парубій підписав звернення Ради до РНБО

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій підписав постанову №9157 про звернення до Ради нацбезпеки і оборони щодо санкцій проти телеканалів "112 Україна" і NewsOne

Про це повідомляє сайт Верховної Ради.

"Останнім часом непоодинокими є випадки, коли окремі засоби масової інформації, прикриваючись реалізацією конституційних прав громадян на свободу думки і слова, розповсюджують інформацію, яка містить повідомлення пропаганди держави-агресора Російської Федерації, тим самим здійснюючи дестабілізацію ситуації у суспільстві, а також деструктивний вплив на суспільну свідомість нації. Перелік суб’єктів господарювання, наведений в Додатку 1 до проекту Постанови, містить найменування засобів масової інформації, щодо яких встановлено контрольованість з боку українських олігархів. Зазначені особи мають безпосереднє відношення до лобіювання інтересів держави-агресора Російської Федерації на території України, в тому числі шляхом розповсюдження деструктивних пропагандистських впливів через зазначені ЗМІ", - йдеться у пояснювальній записці до постанови.

Парубій зазначив, що документ невідкладно передадуть президенту України для вивчення, розгляду і підготовки до найближчого засідання Ради національної безпеки і оборони України.

"Будь-яка держава має захищати питання інформаційної безпеки - і своїх громадян, і свою державу. Тому своїм рішенням ми звернулись до РНБО як до профільного органу для того, щоб вони вивчили питання власності і структури телеканалів, щоб дане питання було вивчене з точки зору і наших органів розвідки, і безпекових органів, і в результаті було винесене рішення", - додав Парубій.

Голова Верховної Ради також нагадав, що депутати фракції "Опозиційного блоку" намагалися загальмувати ухвалення постанови, зареєструвавши постанову про відхилення, яка не пройшла.

"І фактично це вчора відкрило шлях для того, щоб постанова №9157 набула чинності, і я у вашій присутності підписую цю постанову, і невідкладно, сьогодні ж, вона буде передана президентові для вивчення, розгляду і підготовки на найближче засідання Ради національної безпеки і оборони", - підсумував Парубій.