Топ-менеджер "Льодового стадіону" Києва вимагав хабар у представників ОСББ

Заступник керівника столичного "Льодового стадіону" вимагав 560 тис. грн у представників ОСББ за підключення кабелю з житлового будинку

Про це у п’ятницю, 19 жовтня, повідомила прес-служба Київської прокуратури.

Як зазначається, правоохоронці викрили та затримали на отриманні хабара заступника директора Держпідприємства "Центральна учбово-тренувальна база з ковзанярського спорту "Льодовий стадіон".

"Встановлено, що вказаний посадовець вимагав та одержав 560 тис. гривен від представника ОСББ за можливість підключити резервний електричний кабель, що живить житловий будинок, до електричної підстанції, яка знаходиться на території стадіону", - йдеться у повідомленні.

За даними прокуратури, грошові кошти посадовець отримав у два етапи. Затримали його під час отримання другої частини хабара. Наразі тривають слідчі дії.

Затриманому готують повідомлення про підозру за ч.3 ст.368 КК України (Одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище). 

Санкція статті передбачає покарання позбавленням волі від восьми до дванадцяти років з конфіскацією майна та з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.