В Україні завершилися багатонаціональні військові навчання "Чисте небо-2018"

На військових аеродромах Вінницької області урочисто завершилися багатонаціональні військові навчання “Чисте небо - 2018”

Про це повідомляє у Facebook Командування повітряних сил ЗСУ.

Участь у навчанні взяли понад 700 учасників з України та 8 країн НАТО - США, Великої Британії, Белігії, Нідерландів, Данії, Естонії, Польщі та Румунії.

Навчання тривали два тижні та орієнтувалися на підтримці суверенітету повітряного простору, виконанні повітряних перевезень, наданні авіаційної підтримки, виконанні пошуково-рятувальних завдань, аеромедичній евакуації, заходах кібербезпеки та командуванні підрозділами, що залучалися на допомогу у рятувальних операціях.

"Навчання "Чисте небо-2018" - це важливий захід, який дозволив вдосконалити спільну з партнерами підготовку військ, а також підвищити взаємосумісність з метою підтримання регіональної безпеки та стабільності у Східній Європі", - сказав Керівник навчання від української сторони генерал-майор Андрій Ярецький.

Військовий також висловив співчуття родинам пілотів, які загинули під час навчань унаслідок падіння винищувача Су-27.

Старший національний представник на навчаннях "Чисте небо-2018" полковник Валерій Сморжанюк наголосив, що усі навчально-тренувальні цілі, які були визначені, досягнуті.

Своєю чергою представники збройних сил країн НАТО подякували українським військовослужбовцям, за гостинність та висловили сподівання на подальшу співпрацю і спільні тренування.