Росія втратила права на заарештоване в Україні судно "Норд"

Українська прокуратура передала в якості речового доказу в кримінальному провадженні заарештоване російське судно "Норд" Національному агентству з виявлення, розшукута управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів

Про це повідомила прес-служба прокуратури Автономної Республіки Крим, яка входить до складу Генеральної прокуратури України.

"Рішення прийнято з метою збереження бюджетних коштів, що витрачаються на утримання арештованого судна на території морського порту "Бердянськ", - зазначили в українській прокуратурі.

В оприлюдненому в п'ятницю ввечері повідомленні наголошується, що передача відбулася на виконання постанови Херсонського міського суду Херсонської області.

"Мета передачі судна - здійснення всіх заходів з управління з метою збереження або збільшення вартості активів або передачі активів в управління на підставі договору управління або розпорядження, або реалізації відповідних активів з подальшим розміщенням готівкових коштів на рахунках в державних банках до закінчення кримінального провадження", - зазначив начальник управління прокуратури АР Крим Євген Комаровський.

Потім російський сейнер планується виставити на аукціон.

В офісі уповноваженого Верховної Ради України з прав людини повідомили, що сприяли дотриманню права на власність моряків судна "Норд", оскільки під час передачі судна в АРМА для подальшої реалізації на аукціоні були виявлені особисті речі моряків.