Через убивство саудівського журналіста Хашоггі заарештовано 18 підозрюваних

У рамках розслідування вбивства саудівського журналіста Джамаля Хашоггі було заарештовано 18 підозрюваних громадян Саудівської Аравії

Про це повідомляє видання The Washington Post.

"Уряд Саудівської Аравії заявив, що внаслідок попереднього розслідування було звільнено п'ятеро вищих посадових осіб та заарештовано ще 18 громадян Саудівської Аравії", - йдеться у повідомленні.

Серед звільнених - радник наслідного принца Саудівської Аравії Сауд аль-Кахтані та заступник голови розвідки генерал Ахмед Асірі.

На даний момент продовжується розслідування щодо заарештованих осіб, чиї імена не розголошуються.

Попереднє розслідування, проведене прокурором, показало, що "підозрювані" їздили до Стамбула, щоб зустрітися з Хашоггі, оскільки він висловив зацікавленість у поверненні до Саудівської Аравії. Обговорення, які відбулися між сторонами, "розвивалися в негативному руслі" і "призвели до бійки та сварки" між ними, після чого Хашоггі помер. Після цього підозрювані намагалися приховати сліди того, що сталося, йдеться у повідомленні. 

Хашоггі безслідно зник 2 жовтня після того, як зайшов до будівлі саудівського консульства. Турецьке розслідування заявило, що журналіст був убитий, а його тіло розрізане на частини для того, щоб замести сліди.

Bloomberg з посиланням на телеканал Ikhbariya повідомляв раніше, що керівники Саудівської Аравії визнали - журналіст і критик уряду Джамаль Хашоггі був убитий у консульстві королівства в Стамбулі.

Телеканал CNN з посиланням на джерело пізніше повідомляв, що влада Саудівської Аравії вважає, що журналіст Джамаль Хашоггі помер від задушливого захвату ззаду або удушення руками.