На аукціоні продадуть дещо із особистих речей Гокінга

На онлайн-аукціоні продадуть наукові праці та особисті речі Стівена Гокінга

Про це повідомляє Associated Press.

На аукціоні будуть представлені 22 речі Гокінґа, включаючи його докторську дисертацію на тему походження Всесвіту, деякі із його багатьох нагород, наукові роботи "Спектр червоточини" і "Фундаментальне руйнування фізики при гравітаційному колапсі".

Зокрема будуть представлені п’ять копій дисертації 1965 року “Властивості розширення світів”. Її вартість оцінюється у $130,000 - $195,000. Усі копії підписані нерівним почерком Стівена Гокінґа.

Стівен Гокінґ страждав на бічний аміотрофічний склероз. Хвороба зробила його практично паралізованим. Він спілкувався за допомогою звукогенеруючого комп’ютера та пересувався на високотехнологічних інвалідних візках. Один з них буде представлено на аукціоні. Оціночна вартість $13,000 - $19,500.

Гроші, вилучені з продажу речей, підуть до двох благодійних організацій: Фонду Стівена Гокінга та Асоціації хвороби рухового нейрона.

Томас Венінг, голова відділу рукописів аукціонного будинку Christie’s, сказав: "Ви можете спостерігати за кожним його досягненням - як він зробив його і представив науковій спільноті".

Діти Хокінга сподіваються зберегти науковий архів батька для нації. Донька Стівена Хокінга додала: "Шанувальники його роботи мають шанс придбати пам'ять про незвичайне життя нашого батька у вигляді невеликого вибору цікавих і захоплюючих предметів".

Аукціон буде відкритий для торгів з 31 жовтня по 8 листопада.