На Луганщині російські окупанти не дозволяють забрати тіла цивільних, які підірвалися на міні

Російські окупанти ігнорують запити української сторони про припинення вогню з метою евакуації тіл двох мирних жителів, які 18 жовтня підірвалися на вибуховому пристрої поблизу населеного пункту Золоте-4 на Луганщині

Про це повідомив начальник прес-центру Об'єднаного командного пункту Об'єднаних сил полковник Леонід Матюхін, передає "Укрінформ".

"Попри те, що трагедія сталася на території, непідконтрольній ЗСУ, представники командуванням Об'єднаних сил неодноразово надсилали протилежній стороні запити на режим тиші з метою евакуації тіл загиблих. Але з боку російсько-окупаційних військ дані запити були проігноровані з метою фальсифікації реального стану справ і посилення напруги серед місцевого населення ", - сказав Матюхін.

Військовий зазначив, що цей випадок не є винятком у насиченій місцями мінування "сірій зоні".

Жителі підконтрольного українській владі населеного пункту Золоте-4 чоловік 1973 року народження і жінка 1972 року народження підірвалися на вибуховому пристрої 18 жовтня, коли йшли в напрямку окупованого Золотого-5. Тіла загиблих залишилися лежати на місці трагедії неподалік позицій окупантів. Спостерігачі ОБСЄ запустили в бік Золотого безпілотник і надали координати ймовірного місця перебування тіл, родичі загиблих звернулися до Червоного Хреста з проханням повернути тіла для поховання.

Проте, за даними української сторони Спільного центру контролю та координації, бойовики не стали евакуйовувати тіла загиблих, які лежать просто під відкритим небом.