Польща нагородить Сенцова відзнакою "За людську гідність"

Польща ухвалила рішення присвоїти незаконно ув'язненому в російській колонії українському режисеру Олегу Сенцову нагороду Pro Dignitate Humana

Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутовіч під час зустрічі у Варшаві зі своїм колегою главою МЗС України Павлом Клімкіним, повідомляє прес-служба МЗС в Польщі у своєму Twitter.

Крім того, за словами Чапутовіча, Польща підтримуватиме Україну в протидії російській агресії і не визнає нелегальної анексії Росією Криму.

"Своєю чергою Павло Клімкін подякував за високу нагороду ProDignitateHumana для Олега Сенцова і висловив переконання, що разом з Міністром Чапутовичем невдовзі буде нагода подивитися у Варшаві новий фільм Сенцова та поспілкуватися з ним особисто на прем’єрі",  - повідомляє прес-служба українського посольства в Польщі. 

Нагорода Pro Dignitate Humana За людську гідність, заснована в 2012 році міністром закордонних справ Республіки Польщі, присуджується за самовіддану і безкомпромісну діяльність на захист прав осіб, що піддаються переслідуванням і репресіям, за непохитну позицію в захисті прав особистості та поваги до людської гідності. 

На початку жовтня Європейська народна партія Європарламенту висунула кандидатуру українського політв’язня Олега Сенцова на премію “За свободу думки” імені Андрія Сахарова.