"Укравтодор" звинуватив Київраду в блокуванні будівництва дорожніх розв'язок за кошти ЄБРР

Державне агентство автодорог "Укравтодор" заявило, що Київрада блокує будівництво дворівневих транспортних розв'язок під Києвом

Про це повідомляє у Facebook прес-служба "Укравтодору".

"Укравтодор змушений буде відмовитися від реалізації проекту будівництва дворівневих розв’язок на дорозі М-06 до масиву Чайки та поблизу с. Білогородка, що є одними з найбільших місць концентрації ДТП на Житомирській трасі, через відмову Київради прийняти рішення про відведення землі", - йдеться у повідомленні.

В "Укравтодорі" зазначили, що проект підвищення безпеки на підходах до Києва реалізується спільно з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) і Європейським інвестиційним банком (ЄІБ).

"У рамках цього проекту планується будівництво п’яти дворівневих транспортних розв’язок в передмісті Києва: на дорозі М-06 поворот до масиву Чайки (км 15+668), до с. Білогородка (км 20+029) та в с. Стоянка (км 21+767), а також на дорозі М-05 поворот в с. Чабани (км 15+390) та на с. Боярка (км 21+847). Усі проекти реалізуються за рахунок коштів позики міжнародних фінансових організацій (ЄБРР та ЄІБ)", - розповіли в агентстві.

В "Укравтодорі" наголосили, що без виділення землі не можуть розпочати будівництво.

"18 липня 2018 року відбувся розгляд питання постійною комісією Київської міської ради з питань транспорту, зв’язку та реклами. Вирішили: питання розміщення транспортної розв'язки в різних рівнях на км 15+668 автомобільної дороги М-06 Київ-Чоп не було підтримано. Відсутність Дозволу на розроблення проекту землеустрою для будівництва транспортної розв’язки не дозволяє розпочати будівельні роботи", - підсумували в "Укравтодорі".