В "Укрзалізниці" заявили, що на київських електричках не вистачає локомотивних бригад

Міські електрички в Києві курсують невчасно через брак працівників електричок, а не через недотримання графіку

Про це заявили у прес-службі  "Укрзалізниці".

"22 жовтня 2018 року для забезпечення курсування міських поїздів на лінію вийшло сім складів замість дев’яти. Два поїзди не курсували через відсутність локомотивних бригад КП "Київпастранс", а не порушення графіка руху поїздів", - прокоментували в "Укрзалізниці".

У відомстві заявили, що кількість поїздів КП "Київпастранс" щодобово узгоджується з "Укрзалізницею". У графіку руху передбачено, що у Києві щоденно повинні курсувати девять електропоїздів у робочі дні та шість - у вихідні.

В "Укрзалізниці" також зазначили, що на станції Борщагівка-Технічна знаходяться два резервні склади для забезпечення перевезень міських поїздів. Також у депо в очікуванні ремонту знаходяться 2 склади та один склад проходить випробування після ремонту.

Водночас, у "Київпастранс" 22 жовтня заявили, що рух електропоїздів "Міська електричка" на станції "Троєщина - 2" був заблокований з причини недотримання графіка руху.

"Графік руху курсування електропоїздів "Міська електричка" складається КП "Київпастранс", а регулюється ПАТ "Укрзалізниця", безпосередньо, коригуваня графіка руху відбувається саме диспетчером ПАТ.”, - прокоментували у відомстві.