З’явився трейлер фільму про українців, які стали легендами хокею у НХЛ

Режисер Володимир Мула знімає документальний фільм про етнічних українців, які стали легендами Національної хокейної ліги

Героями картини Володимира Мули з робочою назвою "UKE" стали володарі найпрестижнішого у світовому хокеї трофею - Кубка Стенлі Орест Кіндрачук, Джонні Буцик, Кен Данейко, Джефф Чичрун, Ерик Нестеренко, Брюс Драйвер, Майк Крушельницький та найкращий хокеїст усіх часів Вейн Грецкі.

"Це безпрецедентний для України документальний фільм. Володарі Кубку Стенлі із українськими корінням вперше з’являться на вітчизняних екранах розкажуть свої історії становлення та визнання. Водночас, це не буде чисто спортивна історія. Стрічка наповнена неочікуваними викриттями, історичними знахідками та безцінними артефактами, які розіб’ють вщент утрамбовані роками стереотипи", - розповів Володимир Мула.

Зйомки фільму відбуваються у США, Канаді та Україні. Сценаристами картини є відомий телеведучий Микола Васильков та дослідник Євген Количев.

"Фільм розкриває зв'язок між подіями початку 20-го століття, боротьбою за незалежність від більшовицької Росії, хвилями української еміграції та сучасними зірковими постатями у північноамериканському хокеї" – зазначає Микола Васильков.