У ДПСУ пояснили, чому в Україну пустили російського чиновника, який незаконно відвідував Крим

Голову російської делегації в українсько-російській Комісії з рибальства в Азовському морі Ігоря Рульова, який незаконно відвідував Крим, пустили в Україну через необізнаність прикордонників про правопорушення

Про це повідомив помічник голови Держприкордонслужби України Олег Слободян, передає Укрінформ.

За словами чиновника, у базі даних прикордонників не було інформації про те, що члени російської делегації незаконно відвідували окупований Крим.

"В базі даних не про всіх громадян РФ є інформація щодо відвідування ними окупованого Криму. В даному випадку коли ці особи перетинали кордон, то у нас не було переконливих доказів, що вони відвідували окупований півострів. Ми проводили з ними так званий контроль другої лінії, на якій була була співбесіда з ними, зокрема стосовно відвідування ними окупованого півострову. На співбесіді вони всі як один повідомляли, що в Крим не їздили, і взагалі там ніколи не були", - розповів Слободян.

Прикордонник також додав, що питанням видворення порушників порядку в'їзду на окуповану територію України наразі займаються Нацполіція і Державна міграційна служба.