В "Ощадбанку" прокоментували справу про розкрадання коштів нардепом

В "Ощадбанку" зробили заяву щодо справи НАБУ про розкрадання $20 млн нардепом від депутатської групи "Воля народу" Станіслава Березкіна та затримання 10 причетних осіб

Відповідну заяву у середу, 24 жовтня, оприлюднили у прес-службі державної фінустанови. 

Як зазначається, "Ощадбанк" від 2015 року проводить активну претензійно-позовну роботу щодо повернення боргів групи "Креатив". 

"Загалом банком подано до судів загальної юрисдикції 23 позовні заяви про стягнення заборгованості з групи компаній "Креатив" та їхніх поручителів – фізосіб Березкіна та Давидова. Отримано 11 судових рішення про стягнення заборгованості з боржників та поручителів на користь Ощадбанку та таких, що набрали законної сили, на загальну суму 212,7 млн дол. США, 12,7 млн євро та 255 млн грн", - йдеться у повідомленні. 

При цьому "Ощадбанк" підтвердив факт затримання Національним антикорупційним бюро 10 осіб, яким повідомили про підозру в заволодінні коштами банку,серед яких посадові особи компаній "Креатив", син Станіслава Березкіна та двоє співробітників банку. 

"Звертаємо увагу на те, що оголошення підозри співробітникам банку є процесуальною дією в рамках досудового розслідування, яка не дає жодних підстав для висновків стосовно винуватості зазначених осіб. Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку вироком суду", - зазначили у прес-службі банку.

Відтак, "Ощадбанк висловив впевненість, щодо неупередженого розгляду справи по суті в порядку, встановленому кримінальним процесуальним законодавством України та встановлення судом істини щодо винуватості чи невинуватості відповідних осіб.