Відбулася зустріч експертної групи майбутнього Центру Станіслава Вінценза

У Києві пройшла зустріч експертної групи майбутнього Центру Міжкультурного діалогу імені Станіслава Вінценза

Центр планують створити в селі Криворівня на Івано-Франківщині. Втілення проекту в життя стало можливим за підтримки Українського культурного фонду. Для його грамотної реалізації громадська організація "Всеукраїнський культурний форум", яка є ініціатором створення Центру, запросила до обговорення найкращих фахівців.

"Зібралися найкращі експерти з цієї теми, з історії України, Гуцульщини, польсько-українського діалогу. Це найкращі фахівці, які є спільним потужним мозковим центром", - розповідає керівник проекту Марія Гурська.

Говорили про дорожню карту запуску Центру Міжкультурного діалогу імені Станіслава Вінценза. Експерти зійшлись на думці, що майбутня культурна установа повинна розвивати ідеї Станіслава Вінценза та знайомити відвідувачів з його спадщиною. Центр має стати місцем зустрічі, роботи та інтелектуального відпочинку для науковців, студентів та місцевих мешканців. Унікальний екпозиційний простір буде створено з урахуванням тенденцій сучасних європейський музеїв.

"Це спроба створити один із перших музеїв синтетичних культурних проектів. Оскільки він являтиме собою не просто музей, як збір мертвих артефактів, але і живе середовище", - пояснив історик, громадський діяч, науковий консультант проекту Андрій Павлишин.

Центр відкриє двері відвідувачам у період з 2019 по 2020 роки.