12 потужних компаній зі США шукають об'єкти для інвестицій в Україні, - Мінекономрозвитку

Представники 12 великих американських компаній їдуть в Україну шукати вигідні можливості для інвестицій

Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Голова МЕРТ Степан Кубів зустрівся із заступником міністра міжнародної торгівлі США Гілбертом Капланом. Під час зустрічі вони обговорили пріоритети торговельної співпраці між Україною та США.

Кубів заявив, що українська сторона пропонує іноземним партнерам інвестувати у підприємства енергетичної сфери, інфраструктурні та промислові компанії.

"Зараз в Україні є багато малих підприємств, які ми вже успішно приватизуємо через систему державних аукціонів Прозорро.Продажі. Але я хочу звернути увагу американського бізнесу на великі об’єкти, приватизація яких за новими правилами, лише починається. Ми пропонуємо приватним інвесторам підприємства енергетичної сфери, а також великі інфраструктурні та промислові компанії", - сказав Кубів.

Гілберт Каплан, своєю чергою, повідомив, що вже наприкінці жовтня з метою пошуку цікавих інвестиційних можливостей до України вирушає Перша офіційна торгова місія: 12 великих американських компаній ставлять за мету знайти в Україні вигідні можливості для інвестицій, зокрема із застосуванням приватизації.

Каплан наголосив, що інвестиції в економіку України наразі є одним із важливих напрямків американського бізнесу.

Степан Кубів і Гілберт Каплан також обговорили посилення співпраці американської та української торговельних палат, заміщення російських товарів на ринку України та інші питання торговельно-економічної співпраці.