Автомати і вибухівка: СБУ викрила міжрегіональну банду торговців зброєю

СБУ викрила злочинне угруповання, що організувало незаконний продаж зброї в різних регіонах України

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

В угрупованні брали участь зокрема представники добровільних воєнізованих формувань. Військові засоби ураження зловмисники продавали в тому числі представникам криміналітету.

Спецслужбовці задокументували продаж двох автоматів, двох пістолетів із набоями до них, трьох ручних гранат РГД-5 та 100 набоїв різного калібру. Під час спроби продажу автомата з набоями та пістолета у Львові правоохоронці затримали чотирьох організаторів.

Під час обшуків у трьох областях правоохоронці вилучили десятки автоматів і пістолетів різних модифікацій, вибухівку, гранати, сотні набоїв різного калібру, запчастини та комплектуючі до вогнепальної зброї.

Відкрито провадження за ст. 28 (вчинення злочину злочинною організацією), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) та ч. 2 ст. 263-1 (незаконне виготовлення, переробка чи ремонт вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових речовин іпристроїв) Кримінального кодексу України. Вирішується питання оголошення затриманим про підозру та обрання запобіжного заходу.

Наразі слідчі встановлюють особи і місце перебування інших членів банди і перевіряють можливе використання зазначеної зброї для організації диверсій.