Експерт пояснив, чим загрожує Україні черговий захід російських кораблів до Азовського моря

Посилення Росією корабельного угрупування в Азовському морі свідчить про агресивно-наступальний характер її намірів

Про це в ефірі Еспресо.TV заявив військовий експерт, екс-заступник голови Генштабу Збройних сил України, генерал-лейтенант Ігор Романенко.

"Туди заходять бронекатери, артилерійські, ракетні, в тому числі кораблі з акваторії Каспійського моря, які мають на озброєнні ракетні комплекси, що діяли з Каспійського моря калібру типу, що були застосовані по цілях у Сирії. Крім того, там є десантні кораблі. Усе це говорить про те, що вони готові до початку більш активних дій в Азовському морі для досягнення своєї мети. Тобто - перетворити Азовську акваторію із внутрішніх вод України і РФ на російське озеро", - зазначив Романенко.

При цьому він зазначив, що розгорнутися в Азовському морі так, як це було у Криму, росіянам вже не вдасться, адже Україна має відповідні сили і підготовку для гідної відсічі країні-агресору і її ВМФ. Крім того, Україною надається певна інформація своїм союзникам - Сполученим Штатам та країнам Євросоюзу. І сьогоднішнє ухвалення Резолюції Європарламентом є відповідною реакцією союзників. 

Саме у четвер, 25 жовтня, Європарламент  ухвалив резолюцію із засудженням дій Росії в Азовському морі, які порушують міжнародне морське право.

Пізніше президент України Петро Порошенко схвалив рішення Європарламенту щодо ухвалення резолюції стосовно ситуації в Азовському морі.