Москва звинуватила США в атаках безпілотниками на свою авіабазу в Сирії

Міністерство оборони Росії вважає, що атаки за допомогою безпілотників на авіабазу ВКС РФ Хмеймім у Сирії здійснювали Сполучені Штати

Про це заявив на пленарному засіданні Сяншаньского безпекового форуму в Пекіні заступник міністра оборони РФ генерал-полковник Олександр Фомін, передає ТАСС.

"13 дронів йшли єдиним бойовим порядком, керовані спільною командою. У цей час американський літак-розвідник Poseidon-8 баражував в акваторії Середземного моря протягом восьми годин", - розповів він.

За словами військового, коли безпілотники зіткнулись із російською системою радіоелектронного придушення, вони перейшли у ручний режим управління.

"Так ось ручне управління здійснює не селянин якийсь, а нормальний, оснащений сучасною технікою Poseidon-8. Він взяв на себе ручне управління. Коли ці 13 дронів наткнулися на нашу завісу радіоелектронної боротьби, вони відійшли на певну відстань, отримали відповідні команди, і ними почали керувати з космосу і підказувати їм так звані дірки, в які вони почали проникати. Далі вони були знищені", - заявив Фомін.

На відповідну заяву від Міноборони РФ відреагував і прес-секретар російського президента Дмитро Пєсков, який зазначив, що ця атака може бути темою обговорення під час спілкування між президентом РФ Володимиром Путіним та президентом США Дональдом Трампом. У самих Штатах офіційної реакції на ці звинувачення не було.