Розкрадання коштів "Ощадбанку": суд заарештував першого підозрюваного

Першим підозрюваним у причетності до заволодіння $20 млн, якого суд заарештував, виявилась заступниця голови "Ощадбанку" Ірина Земцова

Про це повідомив прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Валентин Мусіяка, передає "Українська правда".

За його словами, Земцова є першою арештованою серед підозрюваних у причетності до заволодіння $20 млн "Ощадбанку".

Мусіяка повідомив, що просив суд взяти Земцову під варту із заставою у 50 мільйонів гривень. Однак суд відмовив і призначив альтернативу - 7 млн гривень застави. У разі внесення цієї суми, на неї буде покладено ряд обов'язків. 

Зокрема, Земцова має носити електронний браслет, здати всі паспорти, а також їй забороняється спілкуватися з іншими фігурантами справи та інше.

Мусіяка додав, що паралельно в різних суддів проходять засідання відносно інших фігурантів і вже є рішення щодо двох чи трьох підозрюваних щодо взяття їх під варту, але кого саме він не уточнив.

  • Нагадаємо, НАБУ розслідує заволодіння $20 млн США з держбанку, у якому підозрюють нардепа Станіслава Березкіна, його родичів і бізнес-партнерів.
  • САП затримала сина Станіслава Березкіна підприємця Максима Березкіна. Наразі у цій справі 10 особам оголошено про підозру.
  • Пізніше керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький передав до ГПУ подання про притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата члена депутатської групи "Воля народу" Станіслава Березкіна.