Жеваго: Найстрашніший ворог України - це відсутність професіоналів

Проблемою України є відсутність професійних людей, які керували б галузями або міністерствами та відомствами

Про це у програмі "Княжицький" на Еспресо.TV розповів бізнесмен, народний депутат Костянтин Жеваго.

"Найстрашніший ворог України - це відсутність професійних людей, які керували б індустріями, галузями, або міністерствами, розуміючи, що вони роблять. Нам не треба вигадувати велосипед, потрібно просто брати найкращий досвід і його імплементувати", - сказав Жеваго.

Як приклад він навів ситуацію з управлінням банківською системою країни.

"Ми мали керівницю Національного банку, яка зробила дуже багато біди для економіки для банківської системи, для людей, які тримали свої гроші в банківській системі. З часів Другої світової війни жодної успішної країни не існує, де б сама держава закрила 45-50% своєї банківської системи. У неї був аргумент той, що ці банки не виконували функції банків, а були кишеньковими", - заявив нардеп.

За його словами, інші країни світу теж проходили через такі ситуації, але вони не закривали банки. Навпаки, створювалися такі умови, коли ці організації були змушені об'єднуватися або долучатися до інших банків.

Жеваго нагадав, що людина повинна мати досвід і працювати раніше в цій галузі, якою вона потім керує. Якщо людина не працювала жодного дня в цій галузі, то це є підозріло і нагадує гру в лотерею.

"Будь-хто повинен мати освіту і досвід. Якщо людина не працювала жодного дня, в жодному центральному банку світу, ані в Німеччині, ані в США, ані в України, ані в Японії, то як можна таких людей призначати на керівні посади в нашому центральному банку? Ми ж не біоматеріал, на якому треба проводити експерименти!", - додав бізнесмен.

Повну версію інтерв'ю Костянтина Жеваго дивіться в неділю, 28 жовтня, о 10:10.