"Короткі історії, які люблять українці". Василь Зима випустить роман "Сільська любов та інші жахіття"

Телеведучий Espreso.tv Василь Зима написав роман у новелах "Сільська любов та інші жахіття" про неприкрашене буденне життя і українські кольори

Телеканал "Еспресо" разом із видавництвом "Український пріоритет" підготували роман в новелах Василя Зими "Сільська любов та інші жахіття".

Різні новели зібрали разом і видали в одній книзі. У ній - не вигадки, а справжня історія українців без прикрас.

У центрі сюжету - Вінничина, наші дні, маленьке село, загублене в подільських виярках і долинах, затиснене поміж двох пагорбів і трьох непролазних лісів. У цьому селі не працює мобільний зв’язок і ніколи не було асфальту. Тут відбувається те, що змушує здригатися, гризти нігті, але вірити, що все буде добре.

Василь Зима створив свою архетипну Україну із колоритними персонажами, духами, відьмами, пекельним коханням і страшенним щемом сердечним за тим, що ми усі потроху втрачаємо.

Десять коротких історій, які відбуваються на фоні усіх тих подій, які переживає вся країна – революції, війни, європеїзації, змушують нас поринути у те жахливе і прадавнє, про яке ми забуваємо у нашій сучасній технологічній суєті.

Автор вихоплює із гамірного потоку життя і залишає сам-на-сам зі іншим світом . Цей світ наповнений духами, моторошними красунями, дивакуватими дядьками і бабами, в кожній з яких живе відьма.

“Цикл оповідань про село дуже монолітний, збитий. Враження, що ти читаєш не кілька різних оповідань, а дивишся одне довге цікаве кіно, зняте з різних ракурсів, але об'єктив увесь час дивиться на той самий населений пункт. А коли вже у стані "довіри" до роману, отримуєш жменю містики, то вона падає у підготований ґрунт і видається не сільськими побрехеньками, а правдою, що підіймає волосся дибки”, - розповів про враження від книги актор та шоумен Геннадій Попенко.

Книга з'явиться на полицях магазинів вже у листопаді.