"Я би запросив іноземних послів на морську прогулянку по Азову", - британський політолог

Едвард Лукас під час Львівського безпекового форуму порадив українській владі у вирішені питання Азовського моря зібрати всіх послів на "морську прогулянку"

"Я маю таку пропозицію: запросити всіх послів країн Заходу на морську прогулянку човном",  - в контексті розмови про проблеми в Азовському морі зазначив британський експерт з питань Росії Едвард Лукас.

Також Едвард Лукас висловив надію, що нарешті розпочнеться процес по врегулюванню загрозливої ситуації - "нарешті це питання  обговорюється публічно і відкрито. Бо до цього всі ці проблеми були якось втаємничені і повністю замовчувались українською владою"

На думку  Едварда Лукаса, питання  можливих сценаріїв по анексії  Азовського моря потрібно було піднімати раніше, коли росіяни тільки починали будувати Керченський міст.

"Мені б не хотілося знову побачити повторення кримського сценарію в Азовському морі, адже наслідки цього, зокрема для Маріуполя і Донбасу будуть катастрофічними", - зазначив Едвард Лукас

Також британський експерт висловив здивування надзвичайно довгим процесом прийняття Україною на озброєння американських човнів берегової охорони "Айленд".