Відправлені американським політикам бомби збирали за кресленнями прихильників терористів, - Reuters

Відправлені поштою американським політикам і громадським діячам вибухові пристрої, створювалися за схемами, які можна знайти в Інтернеті

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерело в правоохоронних органах.

Зазначається, що подібні схеми нерідко розміщувалися на сайтах, пов'язаних з терористичними організаціями Аль-Каїда і Ісламська держава.

Пакети з бомбами були надіслані на адресу будинку Обами у Вашингтоні та будинку Клінтон у передмісті Нью-Йорка. Вибухівку виявили співробітники Секретної служби, які здійснювали рутинну перевірку пошти політиків.

Один вибуховий пристрій був надісланий в "Тайм-Ворнер-Центр" в Нью-Йорку, де розташована редакція CNN. Офіс редакції теленовин евакуювали. Пакет був адресований колишньому директору ЦРУ Джону Бреннану, який часто виступає на CNN як експерт та є жорстким критиком політики Трампа. У посилці також виявили білий порошок - спецслужби з’ясовують, чи він токсичний.

Бомби також були адресовані колишньому генпрокурору США Еріку Холдеру, редакції газети San Diego Union-Tribune, сенатору-демократу від Каліфорнії Камалі Харріс, членам Палати представників Конгресу Деббі Вассерман Шульц і Максін Вотерс. Адреса Деббі Вассерман Шульц у Флориді була зазначена на кількох упаковках як зворотня.

Бомби у вигляді невеликих трубочок, обмотаних чорною стрічкою, містили невелику батарею і були запаковані порошком і розбитим склом. Наразі слідство з’ясовує, яким чином їх хотіли привести у дію. Всі пристрої відправили в лабораторію ФБР в Вірджинії для вивчення.

У понеділок схожу бомбу було виявлено у пошті мільярдера Джорджа Сороса, який фінансує Демократичну партію.