Кого саме з України запрошують на російське пропагандистське ТБ? Пояснення

В якості українських експертів на федеральних телевізійних каналах Російської Федерації нині виступають лише ті особи, які "відразу погоджуються на вторинну роль"

Про це перший заступник директора державного Національного інституту стратегічних досліджень (НІСД) Василь Яблонський та політичний діяч Володимир Цибулько розповіли 27 жовтня 2018 року в ефірі програми "Політичний маринад" з Мариною Данилюк-Ярмолаєвою на телеканалі Еспресо.TV.

На їхню думку, сценарії цих програм наперед узгоджуються з усіма їхніми учасниками, зокрема з тими, котрим відведено роль "представляти Україну".

"Треба розуміти алхімію російського телебачення. Досягти святості бути похлопаним по плечу Жириновським за лаштунками перед ефіром - для мене це гидко. Я завжди знущався з них і вони мене бояться. І я знаю, кого вони відбирають: вони відбирають тих, хто відразу погоджується на вторинну роль.Тих, хто їх перемагає, вони бояться кликати", - зазначив Цибулько.

Водночас, у відповідь на запитання ведучої, чи можна співробітникам НІСД виступати в якості експертів на подібних шоу, Яблонський заявив, що усі громадяни України є вільними у своїх діях, і додав:

"Я не впевнений, що у нас знайдуться ті, хто захотів би туди їхати, оскільки зрозуміло, що ніхто не дасть сказати чи довести свою думку чи аргументовану позицію до кінця.

Я відмовлявся від таких запрошень. Я не ходжу навіть на російські канали в Україні".