Керівнику військового держпідприємства оголосили підозру в розтраті 1,4 млн грн

Директору військового держпідприємства "Артилерійське озброєння" оголосили підозру щодо розтрати 1,4 млн грн державних коштів

Про це у понеділок, 29 жовтня, повідомила прес-служба прокуратури Києва.

"Київською місцевою прокуратурою №9 повідомлено про підозру директору державного підприємства "Конструкторське бюро "Артилерійське озброєння" у вчинені розтрати бюджетних коштів в особливо великих розмірах", - йдеться у повідомленні. 

Як зазначається, слідство, зокрема встановило, що директор державного підприємства у 2015 році організував придбання в одного з приватних підприємств обладнання за завищеною вартістю.

Збитки, нанесені державі, підтверджено результатами судово-економічної експертизи. і становлять 1,4 млн грн.

За результатом слідства директору держустанови оголошено підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (Привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем). 

Санкція статті передбачає позбавлення волі до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Клопотання щодо обрання підозрюваному міри запобіжного заходу під заставу у розмірі співвідносному нанесеним збиткам скеровано до суду.

Державне підприємство “Конструкторське бюро “Артилерійське озброєння” займається виробництвом зброї та боєприпасів. Виконує дослідницькі, проектно-конструкторські, технологічні роботи, спрямовані на створення сучасних зразків артилерійського та стрілецького озброєння та боєприпасів.