США радяться з союзниками щодо виходу з ракетного договору, - Меттіс

США проводять консультації зі своїми європейськими союзниками з приводу Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності, оскільки члени НАТО закликають Вашингтон спробувати змусити Росію виконувати його, а не виходити з нього

Про це пише Reuters.

"Ми консультуємося з нашими європейськими колегами, я говорив про це напередодні з міністром оборони Німеччини, і, як я сказав, консультації тривають", - сказав Меттіс журналістам в ході візиту в Прагу.

Прем'єр-міністр Чехії Андрій Бабіш попередив міністра оборони США, що скасування договору може означати повернення до "часів холодної війни".

"Це, звичайно, погана новина, ми шкодуємо про це. (Американсько-російські) відносини не ідеальні, ми повертаємося до часів холодної війни", - сказав Бабіш на спільній прес-конференції.

"Ми повинні спілкуватися з Росією", - додав він.

Меттіс раніше заявляв, що міністри країн НАТО зустрінуться в Брюсселі в грудні, і до цього часу у нього вже буде якийсь "кульмінаційний момент".

Європейські члени НАТО закликали Сполучені Штати спробувати повернути Росію у відповідність з договором про РСМД, а не відмовитися від нього.

Європейські союзники розглядають договір про РСМД як стовп контролю над озброєннями, але визнають, що Москва порушує його, розробляючи нову зброю.