У Великій Британії знали про підготовку викрадення журналіста Хашоггі, - ЗМІ

Спецслужби Великої Британії знали про плани Саудівської Аравії викрасти журналіста Джамаля Хашоггі

Про це повідомило видання Daily Express

Виданню розповіло джерело, близьке до Хашоггі, що журналіст збирався оприлюднити інформацію про застосування Саудівською Аравією хімічної зброї в Ємені. За інформацією джерела, за тиждень до інциденту Хашоггі виглядав нещасним і схвильованим.

Зазначається, що наказ був відданий "з королівського кола", але не наслідним принцом Саудівської Аравії Мухаммедом бен Сальманом.

Інформацію про деталі спецоперації проти Хашоггі спецслужби Великої Британії отримали на початку вересня, приблизно за три тижні до того, як той 2 жовтня увійшов в саудівське консульство в Стамбулі.

За інформацією видання, було наказано викрасти журналіста The Washington Post і доставити в Ер-Ріяд. У разі опору Хашоггі співробітникам саудівських спецслужб залишили право на "альтернативні способи вирішення цієї великої проблеми".

Високопоставлене джерело видання підтвердив, що МІ-6 (зовнішньополітична розвідка) засікла 1 жовтня висування групи, яка брала участь в операції і попросила своїх саудівських колег скасувати операцію, проте це прохання було проігнороване.