Наєв: просування до лінії зіткнення не є пріоритетом

Командувач Об’єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв заявив, що просування до лінії зіткнення з російськими окупантами на Донбасі наразі не є пріоритетом. Пріоритет - збереження життя і здоров'я цивільних та бійців

Про це йдеться в інтерв'ю ВВС Україна.

У ході розмови Сергій Наєв зазначив, що у Мінських домовленостях чітко визначена лінія розмежування. А рішення про зміну розташування ухвалюють відповідно до військової обстановки та враховуючи те, що поруч знаходяться населенні пункти й контрольно-пропускні пункти.

Що стосується взяття під контроль населених пунктів, які під контролем в українських військових, але фактично знаходяться у небезпечній зоні, пан Наєв сказав наступне: "Все залежатиме від воєнної обстановки. Якщо буде загроза населенню і воїнам ООС, то будуть і відповідні рішення (взяття під контроль населених пунктів - Ред.). Але просування до лінії зіткнення не є пріоритетом. Пріоритет - збереження життя і здоров'я цивільних та бійців".

Також військовий додав, що зараз не стоїть завдання звільнити Дебальцеве чи інший населенний пункт. Головне - стабілізувати ситуацію на лінії зіткнення та гарантувати безпеку для розвитку Донецької і Луганської областей.

Сергій Наєв наголосив, що, недивлячись на те, що у містах не відпрацьовують ведення бойових дій, але у разі військової необхідності, ЗСУ готові захищати населені пункти.