Похмура таємниця Діснейленду: як шанувальники парку "залишаються" там після смерті

Протягом 11 років ходили чутки про те, що інколи шанувальники Disney хочуть "залишитися" в парку розваг Діснейленді назавжди - навіть після смерті. І їм це вдається

За даними видання The Wall Street Journal, відвідувачі подекуди розвіюють у парках прах померлих близьких. Інформацію передає Science Alert.

Видання знайшло мінімум три американські сім'ї, які так вчинили. За їх словами, вони принесли прах в пам'ять про рідних, які були фанатами Діснейленду.

Потрапити до парку із прахом померлої людини нескладно, як стверджує видання. Відвідувачі часто ховають його в невеликих коробочках від таблеток чи просто поліетиленових пакетах, проносять у сумках та гаманцях і розвіюють в обраному місці.

Якщо це помічають працівники парку, то гостя випроваджують та передають офіцерам поліції, адже розвіювання праху на території приватних володінь без спеціального дозволу є незаконним у США і карається штрафом за порушення громадського правопорядку.

"Це суворо заборонено і незаконно," - повідомили WSJ в прес-службі Діснея . "Гостей, які намагаються це зробити, очікуватиме поліція".

За словами колишніх і нинішніх співробітників Діснейленду, хтось розвіює прах чи не кожен місяць, тож частинки померлих опиняються повсюди.

"Прах можна знайти на клумбах, на кущах, на галявині Magic Kingdom, за межами воріт парку, на зоні з піратами Карибського моря ",  пише WSJ . Найчастіше, за словами працівників, прах знаходять в "Будинку з привидами", одному з найстаріших атракціонів парку.

Для випадків термінового прибирання праху пилососом у Діснейлендах навіть вигадали спеціальний код - HEPA (High Efficiency Particulate Air). Це вид повітряних фільтрів високої ефективності, які використовуються в пилососах і системах очищення повітря. Такий код діє у парку в Каліфорнії та Світі Уолта Діснея у Флориді, США.

Співробітники Діснейлендів, з якими поговорили журналісти, зазначили, що прибирання праху - прихована частина роботи "в найщасливішому місці на Землі".