Суд назвав дату останнього слова Януковича перед вироком

19 листопада обвинувачений у державній зраді колишній президент Віктор Янукович зможе звернутися до суду з останнім словом

Про це заявив головуючий суддя Оболонського районного суду Києва Владислав Девятко, повідомляє кореспондент Еспресо.TV.

"Щодо надання розумних термінів 19 листопада є саме тим розумним терміном, за який ви зможете зареєструватися або не зареєструватися. Суд визначає одну дату для останнього слова та пропонує використати саме її", - сказав він.

Крім цього, суддя ухвалив рішення про завершення стадії дебатів. Адже захисники Януковича, які кілька останніх засідань без поспіху зачитували свою позицію в дебатах, вимагали дати їм "ще час". Зокрема, адвокат Олександр Байдик вимагав допитати свідків Авакова, Наливайченка та співробітників Управління державної охорони про обставини їхньої поїздки до Криму 23 лютого.

У результаті суд відмовив у задоволенні клопотання, зупинив дебатну промову Байдика та заявив йому, що промова виходить за встановлені рамки.  

"Суд в черговий раз наголошує, що ви, шановний захисник (Олександр) Байдик, виступали дев'ять судових днів в дебатах", - зазначив Дев'ятко, нагадавши, що дебати тривають в суді вже три місяці.

Читай також: Стало відомо, коли суд призначить покарання Манафорту.