У Києві у тестовому режимі запустили електронний квиток

30 жовтня в Києві в тестовому режимі почала працювати система електронного квитка для проїзду в громадському транспорті Києва

Про це йдеться у відповідному розпорядженні, яке оприлюднено прес-службою Київської міської державної адміністрації.

"Увести з 30 жовтня 2018 року в режим дослідної експлуатації автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті Києва незалежно від форм власності: у Київському метрополітені, фунікулері, міській електричці, в трамваях і тролейбусах, автобусних маршрутах загального користування", - йдеться в документі.

Також зазначено, що система єдиного електронного квитка в тестовому режимі працюватиме з 30 жовтня 2018 року по 30 жовтня наступного року включно.

А до 31 жовтня 2019 року Департамент транспортної інфраструктури спільно з Головним інформаційно-обчислювальним центром, "Київпастрансом" і "Київським метрополітеном" повинні ввести електронний квиток в промислову експлуатацію.

Зазначимо, що Київрада 2 жовтня прийняла рішення про розроблення Міської комплексної цільової програми розвитку транспортного обслуговування населення та забезпечення безпеки дорожнього руху на 2019-2024 роки. Планується провести реформу системи транспорту. Зокрема, пропонується прибрати маршрутки й оновити парк автобусів, тролейбусів і трамваїв.