Вперше без кнопки Home: Apple показала новий iPad Pro

Ще одна новинка від Apple на презентації 30 жовтня: компанія представила нову версію планшета iPad Pro, і це перший iPad без кнопки Home

Презентація доступна у прямому ефірі.

Пристрій пропонують у двох версіях - з екраном в 11 дюймів і 12,9 дюймів, з новими процесорами A12X Bionic та пам'яттю до 1 ТБ. Також планшет став на 15% тоншим за попередника.

На пристроях обіцяють пришвидшену у 1000 разів графіку, а  7-ядерний графічний процесор працюватиме  вдвічі швидше від попередніх поколінь.

До планшетів додали функції, характерні новим "айфонам": з'явилася можливість розблокування за допомогою Face ID та управління за допомогою жестів,  - для запуску панелі управління потрібно "потягнути" вниз за правий верхній екран, а свайп по нижньому краю вгору відкриває екран перемикання між обраними додатками.

Також новий планшет позиціонують як потужний інструмент роботи із графікою: за словами Джеймі Міролд, віце-президента компанії по дизайну, новий iPad Pro дозволить працювати з AutoCAD і Photoshop "швидше, ніж на ПК". також планшети охарактеризували як "найкращий в світі пристрій для доповненої реальності (AR)".

За допомогою USB-C до iPad Pro можна підключати зовнішні аксесуари і дисплеї, а оновлений Apple Pencil під'єднується до планшета за допомогою магнітів і може заряджатися без дротів. Також за допомогою USB-C можна заряджати від планшета інші пристрої - наприклад, iPhone.

Мінімальна версія 11-дюймового iPad Pro буде коштувати $ 799, 12,9-дюймового - $ 999. Обидва планшета будуть продаватися у версіях з 64, 256, 512 ГБ і 1 ТБ пам'яті.