Білорусь готова взяти під контроль українсько-російський кордон в ОРДЛО, - Лукашенко

Президент Білорусі Олесандр Лукашенко запропонував передати під відповідальність його країни неконтрольовану ділянку українсько-російського кордону на сході України

Про це Лукашенко сказав під час виступу на Мюнхенській конференції з безпеки, передає білоруське видання "БЕЛТА".

"Ми можемо взяти на себе відповідальність за забезпечення миру в східних регіонах України і контроль на російсько-українському кордоні, а також супроводжувати проведення виборів на Донбасі, виходячи з розуміння того, що ці регіони є невід'ємною частиною України ", - сказав Лукашенко.

Президент Білорусі також запропонував створити в Мінську технічний пункт Тристоронньої контактної групи та розглянути питання розміщення на Донбасі спільної місії ООН і ОБСЄ.

"Потрібно продовжувати роботу з посиленню можливостей Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні та Тристоронньої контактної групи. Ми готові розглянути створення в Мінську технічного пункту Тристоронньої контактної групи та іншого, на що ми здатні сьогодні домовитися в Європі. Необхідно вести подальший пошук взаємоприйнятного рішення з розміщення на Донбасі миротворців. Можливо, розглянути варіант розміщення спільної місії ООН і ОБСЄ в Україні", - додав Лукашенко.