Blexit: Каньє Вест закликав афроамериканців не підтримувати демократів

Відомий скандальними заявами американський репер Каньє Вест долучився до створення одягу з логотипом Blexit, що за аналогією до "Брекзіту" закликає афроамериканців виходити з лав прихильників Демократичної партії США

Про це у середу, 31 жовтня, повідомила українська служба ВВС.

За даними видання, йдеться про поширення руху активістів на залучення афроамериканської молоді до лав прихильників президента-республіканця Дональда Трампа. 

Окрім того, прихильники Трампа використовують у кампанії логотип WE FREE.

Активісти кампанії WE FREE збираються провести мітинги, де закликатимуть афроамериканців припинити підтримувати Демократичну партію США.

Як заявила політична активістка Кендіс Овенс після галасу в соцмережах з цього приводу, кампанія "Blexit" не відображає політичні погляди Каньє Веста.

"Він говорив, що любить Гілларі Клінтон. Він говорив, що любить Дональда Трампа", - зазначила Овенс.

Вона також попросила громадськість "не політизувати любов".

Натомість у соцмережах ініціативу активістки та репера сприйняли неоднозначно: багато хто не повірив, що з боку Веста не було жодного політичного підтексту, а також російського сліду.

Не зрозуміли прихильності Веста щодо Трампа і багато хто з музикантів. Зокрема, за даними видання, співак Фаррелл Вільямс з Neptunes дізнався нещодавно, що президент Трамп використав його пісню Happy на зустрічі з прихильниками за кілька годин після стрілянини в синагозі Піттсбурга, в результаті якої загинули 11 людей.

"Нічого щасливого в тій суботній трагедії не було", - написав Трампу адвокат Фаррелла Говард Кінг, і закликав президента ніколи більше не використовувати пісні Вільямса на своїх заходах.

Між тим Овенс повідомила, що на наступний рік заплановано "Blexit-тур" по містах США, зокрема, до Чикаго та Філадельфії.