Депутати ПАРЄ вирушають на Донбас перевірити роботу ОБСЄ та гуманітарну ситуацію

Делегація депутатів Парламентської асамблеї Ради Європи 1 листопада має намір відвідати схід України задля моніторингу безпекової і гуманітарної ситуації та роботи місії ОБСЄ

Про це повідомив голова фракції соціалістів, демократів і зелених у ПАРЄ, речник з прав людини та гуманітарної допомоги фракції СДП Бундестагу Німеччини Франк Швабе, повідомляє Укрінформ.

"Ми хочемо подивитися на ситуацію там, і як вона змінюється, зустрічаємось із місією ОБСЄ. Йдеться скоріше не про звіти, ми хочемо подивитися, чи поважають їх (місію ОБСЄ)", - сказав Франк Швабе.

За його словами, делегація євродепутатів також має намір проаналізувати ситуацію з реалізації певних гуманітарних проектів на Донбасі, що були започатковані за підтримки Німеччини.

"Ми відвідаємо дитячу лікарню, яку фінансував Фонд Рози Люксембург. Ми хочемо подивитися проект приміщень для біженців, де брала участь Німеччина, проект психо-соціального супроводження людей, які постраждали від війни", - повідомив депутат.

Він також зазначив, що після завершення візиту буде підготовлений звіт щодо витрачання коштів на реалізацію цих проектів та ефективності надання допомоги людям на тимчасово-окупованій території. Окрім цього, депутати дослідять стан справ на Донбасі із гуманітарною допомогою людям. 

"Це 4,4 млн людей, які потерпають від цієї ситуації. Німеччина зацікавлена у допомозі цим людям і Україні в цьому питанні", - наголосив Швабе.

Крім того, за словами депутата, у ПАРЄ є певне занепокоєння щодо ситуації у питанні охорони довкілля.