Напад на ромів на Львівщині: розпочався суд над підозрюваними

У середу, 31 жовтня, Пустомитівський районний суд у Львівській області розпочав слухання справи про напад на табір ромів поблизу Львова в ніч на 24 червня 2018 року, внаслідок якого загинув чоловік 1994 року народження

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Судові засідання проходили в закритому режимі. Суд ухвалив зняти електронний браслет з одного з підозрюваних, якого раніше помістили під домашній арешт.

Загалом у кримінальній справі про напад на табір ромів 9 фігурантів: 8 неповнолітніх і один 20-річний імовірний організатор.

Кримінальну справу відкрито за ст. 115 (умисне вбивство за попередньою змовою групою осіб), ст. 161 (розпалювання національної, расової ворожнечі та ненависті, що спричинило тяжкі наслідки), ст. 296 (хуліганство із застосуванням предметів, спеціально пристосованих та підготовлених для тілесних ушкоджень), ст. 304 (втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність) Кримінального кодексу України.

Обвинувачення стверджує, що має докази провини молодиків, яким загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі. Проте неповнолітні обвинувачувані, за твердженням прокурорів, сприяли слідству, а в обвинувальному акті згадано пом’якшувальні обставини - щире каяття та сприяння досудовому розслідуванню.