Законопроект про Нацбюро фінбезпеки блокує лоббі силовиків, - Порошенко

Проект закону про Національне бюро фінансової безпеки України (8157) визнано як невідкладний, але у Верховній Раді його блокує лоббі силовиків

Про це президент заявив у середу, 31 жовтня, під час зустрічі з представниками вітчизняного та іноземного бізнесу, передає Еспресо.TV.

"Законопроект про створення Нацбюро фінбезпеки у квітні визнав як невідкладний.  Але "воз и ныне там". І мені часом видається, що його ухвалення блокує міжфракційне лоббі силовиків, бо воно у разі прийняття закону втрачає доїльний апарат, яким виціджує із бізнесу всі соки. І після прийняття цього закону на пушечний вистріл силовики не мають право підійти до бізнесу", - зазначив Порошенко.

Крім того, за його словами, підтримку щодо ухвалення цього закону було отримано з боку європейських та американських партнерів України.

"Півроку ми чекали, нарешті усі зрозуміли. Нарешті ми отримали позитивні відгуки з бку НАБУ. Я не відступлюся від своєї ініціативи покласти край невиправданому втручанню силовиків у справи бізнесу. Рано чи пізно зламаю цю корупційну схему, але спротив такий, що я потребую вашої підтримки, усіх доступних вам форм тиску на народних депутатів", - наголосив президент.