Бурбак закликав Меркель розпочати міжнародну моніторингову місію в Азовському морі

Депутат Верховної Ради, керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак закликав канцлера Німеччини Ангелу Меркель розпочати міжнародну моніторингову місію в Азовському морі через дії Росії в цьому регіоні

Про це повідомила прес-служба партії "Народний фронт" у четвер, 1 листопада, за результатами зустрічі голів депутатських фракцій з Федеральним канцлером Німеччини. 

"Бачимо загострення ситуації в Азовському морі, зупиняються міжнародні торгові судна. Росія робить усе, щоб ізолювати наші порти,  які також є рушійною силою нашої економіки. Тому вважаємо, що треба розпочати міжнародну моніторингову місію в Азовському морі, яка буде стежити за дотриманням міжнародного морського права, виявляти й документувати факти порушення морського кордону нашої держави. І в судах ми будемо відстоювати інтереси України", - наголосив Бурбак.

Він також підкреслив необхідність продовження і розширення санкцій проти Росії, зокрема впровадження секторальних санкцій.

"Ми також вітаємо вашу ініціативу щодо запровадження миротворчої місії на Донбасі. І в цьому контексті важливо, щоб у 2019 році, будучи непостійним членом Радбезу ООН, ви займали жорстку позицію щодо миротворчої місії, яка повинна бути розташована не на лінії розмежування, а на державному кордоні  України і Росії", - керівник фракції  "НФ".

Крім того, він відзначив значний внесок уряду Німеччини та Ангели Меркель в допомозі Україні 

"Хочу подякувати Вам за підтримку України в її боротьбі проти російської агресії та допомогу Німеччини у процесах реформування нашої країни".

Раніше лідер "Народного фронту" Арсеній Яценюк подякував канцлеру Німеччини Ангелі Меркель за її вагомий внесок щодо підтримки українському народу.