Геращенко про відсутніх у санкційному списку: "Що ж вони роблять в українській політиці"

Перша заступниця голови Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що політикам, яких немає у списку антиукраїнських санкцій, потрібно задуматись щодо своєї політичної діяльності

Про це вона заявила Еспресо.TV у прямому ефірі.

"Політики і депутати, які туди не потрапили мають задати собі питання, що ж вони роблять в українській політиці, чим вони займаються і чому їх не включено до цього списку", - сказала Герщенко.

За її словами, найбільшою підлістю Росії є заборона транзиту українських товарів. Зокрема металургійної галузі, трубної галузі, фармакологічної галузі, сількогосподарських, хімічних підприємств та мінерального добрива. Це заборона транзиту до 3 країн СНД, тобто до Казахстану, Узбекистану, Туркменістану.

"З іншого боку я впевнена, що от оці всі заходи зроблять українську економіку і українські підприємства більш конкурентними", - сказала Геращенко.

За її словами, російська влада десятиріччями веде економічну війну проти України. 

"Всі ці ембарго, всі ці заборони на експорт тих чи інших товарів і цілих напрямків були впроваджені РФ ще за часів президентства Кучми, потім за часів президентства Ющенка були посилені. Звичайно, наші експортери, які роками десятиріччями були орієнтовані виключно на російський ринок зазнали дуже черйозних втрат у 2014 році", - сказала вона.