Меркель заявила про розбіжність позицій Берліна та Києва щодо Північного потоку-2

Канцлер Німеччини Ангела Меркель розглядає російський газопровід Північний потік-2 не так критично, як Україна, і виступає за збереження транзиту газу через Україну

Про це вона заявила під час зустрічі з головою Верховної Ради Андрієм Парубієм та головами парламентських фракцій і груп у Києві, передає Інтерфакс-Україна.

"Нам відомо, що Україна відхиляє цей проект [Північний потік-2]. Я менш критично розглядаю цей проект", - сказала очільниця німецького уряду.

Меркель додала, що Україна повинна залишитися надійним транзитером газу.

За даними Нафтогазу України, Україна щорічно втрачатиме $3 млрд, які вона отримує від транзиту газу в країни ЄС, якщо буде побудований російський газопровід Північний потік-2.

Північний потік-2 - російський газопровід, який будує компанія Nord Stream 2 AG. Єдиним акціонером останньої є Газпром. Довжина газопроводу становитиме 1,2 тис. км, а загальна потужність з уже наявним Північним потоком - 55 млрд куб. м газу.

Північний потік-2 проляже вздовж газопроводу Північний потік дном Балтійського моря до німецького міста Грайфсваль, щоб мінімізувати прокачування газу через Україну.