Порошенко домовився із Меркель про зустріч українсько-німецької групи з питань економічного співробітництва

Під час зустрічі у Києві із Канцлером Німеччини Ангелою Меркель Петро Порошенко домовився про десяте засідання українсько-німецької групи високого рівня з питань економічного розвитку наприкінці листопада

Про це він повідомив під час прес-конференції із лідеркою Німеччини, передає Еспресо.TV

Зустріч відбудеться 28 листопада у Берліні. На ній будуть обговорювати подальші вектори українсько-німецького співробітництва у галузі економіки. Президент наголосив, що Німеччина є лідером інвестицій в економіку України із показником 1,7 млрд євро. Найбільше інвестицій було в автомобільну галузь. 

Порошенко наголосив, що увагу німецьких інвесторів треба звернути на інші сфери економіки та регіони з високим потенціалом. 

Зокрема, Президент схвалив угоду про створення місцевих бюро Німецького товариства міжнародного співробітництва та Кредитної установи для відбудови. Ці інституції створять правове підґрунтя для розширення фінансової та технічної допомоги, необхідної для вирішення критично важливих питань для України.

Нагадаємо, Федеральний Канцлер Німеччини Ангела Меркель прибула до Києва у четвер, 1 листопада, для перемовин з приводу ситуації на Донбасі, в окупованому Криму та акваторії Азовського моря і Керченській протоці. Також для обговорення питання про реалізацію Мінських домовленостей та про європейську і євроатлантичну інтеграцію України.