"Це список дуже достойних людей включно з моїм сином", - Порошенко про російські санкції

Президент України Петро Порошенко назвав санкційний список РФ проти українських політичних діячів і підприємців списком "дуже достойних людей", зазначивши, що українці сприймають перебування в ньому як нагороду і дуже ображаються в разі відсутності в цьому списку

Про це Порошенко заявив під час прес-конференції з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, передає Еспресо.TV.

"Російське рішення про санкції не було неочікуваним, за невеликим виключенням це список дуже достойних людей включно з моїм сином, з половиною моєї адміністрації, з великою кількістю народних депутатів, у більшості - членів коаліції, з членами українського уряду. І перебування в цьому листі в Україні сприймається як державна нагорода. І дуже ображені ті, хто в цей список не потрапив", - сказав Порошенко.

Президент додав, що запровадження Росією санкцій проти українських підприємств і фізичних осіб є свідченням небажання завершувати війну з Україною.

"Якщо переходити до серйозних розмов, то замість того, щоб бряцати зброєю на фронті чи санкціями, Росії треба зробити дуже просту річ: піти геть з України, забрати свої війська, забрати свою зброю, відновити територіальну цілісність України. Тоді буде мир і непотрібно буде запроваджувати жодні санкції. Я думаю, що це просто свідчення неконструктивної позиції РФ і свідчення того, що вони не збираються імплементувати Мінськ, зинизити напругу, забирати свої війська. Це дуже сумно", - підсумував Порошенко.