У посольстві Ватикану знайшли жіночі кістки: їх пов'язують із загадковими зникненнями у 80-х

У посольстві Ватикану в Римі знайшли жіночі кістки. Ця новина відродила розмови про долю 15-річної доньки співробітника Ватикану, яка зникла в 1983 році

Про це повідомляє Insider.

Слідчі кажуть, що результати повного аналізу ДНК кісток будуть готові за 7-10 днів. Останки знайшли четверо робітників, які ремонтували підлогу в підвалі апостольської нунціатури Ватикану в Римі.

Жандарми Ватикану швидко передали інформацію Святому Престолу, який повідомив про це римським правоохоронцям. Слідчі з'ясовують, чи можуть знайдені кістки належати Емануелі Орланді та Міреллі Грегорі, які зникли 35 років тому.

Одна з дівчат, Емануела Орланді була донькою співробітника Інституту релігійних справ Ватикану, що виконує функції банку Ватикану. Вона зникла 22 червня 1983 року після відвідання уроку гри на флейті в центрі Рима. Востаннє її бачили на автобусній зупинці.

З її можливим викраденням пов'язували мафіозі Енріко де Педіса, якого вбили у 1990 році, а також банду, що вимагала звільнити турецького злочинця, який намагався вбити Папу Римського Івана Павла ІІ у 1981 році.

Мірелла Грегорі, якій теж було 15 років, зникла за шість тижнів до Орланді. Дві родини завжди були переконані, що ці справи пов'язані, і наразі тиснуть на владу, щоб їм було надано більше інформації про знахідки.

"Ми просимо римських прокурорів та Святий Престол пояснити, як були знайдені кістки та чи мають вони зв'язок зі зникненнями Емануели Орланді або Мірелли Грегорі", - заявила адвокат Лаура Скро, додавши, що заява Ватикану "надає мало інформації".