В Україні від кору цьогоріч померли вже 15 людей, - МОЗ

З початку року від ускладнень кору померло 15 людей, а найбільша кількість захворюваності зафіксовано у західних областях, де рівень охоплення плановою вакцинацією найменший

Такі дані оприлюднила прес-служба Міністерства охорони здоров'я у Facebook.

Крім того, як зазначається захворюваність на кір знову зросла у вересні -жовтні 2018 року

"Щотижня фіксується понад тисячу нових випадків, з початку року постраждали вже 35 233 українців; найбільший приріст захворюваності на кір спостерігається у тих областях, де рівень охоплення плановою вакцинацією найменший: в Івано-Франківській, Закарпатській та Львівській областях", - йдеться у повідомленні.

У МОЗ також зазначили, що найчастіше на кір хворіють діти 5-9 років - це діти, які не отримали другу дозу КПК (кір, правець, краснуха) вчасно, через що у них не виробився імунітет до хвороби.

Тим часом, як повідомив директор департаменту охорони здоров’я Микола Стовбан щодо ситуації з кором в Івано-Франківській області, станом на 31 жовтня на Прикарпатті від початку року зареєстровано 3612 випадків, з них – 971 серед дорослих та 2641 – діти віком до 17-ти років. 

"Щодо вакцин, посадовець додав, що вакцину АКДП у 2018 область не отримувала і користувалась залишками 2017 року. Вакцину КПК було отримано у кількості 29 тисяч доз при потребі 60 тисяч, вакцину АДП 39 тисяч доз. Дефіцит вакцини АДП-м складає 180 тисяч доз", - повідомила прес-служба Івано-Франківської ОДА.