"Вибори" в ОРДЛО не відповідають змісту Мінських домовленостей, - Меркель

Провокативні вибори, які запроваджує Росія на окупованих нею територіях Донецької і Луганської областей України, не відповідають підписаним у Мінську угодам

Про це заявила канцлерка Німеччини Ангела Меркель у четвер, 1 листопада, під час прес-конференції за результатами зустрічі з президентом України Петром Порошенком у Києві, передає Еспресо.TV.

"У нас міцна співпраця у Мінському форматі. Це з одного боку також обнадійливо. На жаль, в нас немає стабільного перемир'я. Гинуть солдати на лінії зіткнення, нам потрібно посилити наші спільні зусилля в цьому напрямку. Йдеться також про провокативні наміри проводити вибори, які не відповідають змісту Мінських домовленостей. Я знаю, наскільки це було важко запровадити рішення про особливий статус Донбасу. Але у нас нічого немає, окрім Мінського процесу. Тому дуже важливо, що Україна продовжує виконувати свої зобов'язання. І Німеччина буде на боці України у цім питанні", - наголосила Меркель.

При цьому вона вкотре підтвердила думку стосовно того, що територіальна цілісність України є визначальною та суттєвою.

"Я ще раз хочу підтвердити - Україна має сама визначати свій шлях... Уряд Німеччини працюватиме і надалі задля того, щоб ситуація на Донбасі стала безпечнішою. Ми бачимо, що зараз там погане життя. На прикладах багатьох проектів ми бачимо, що співпрацюємо. І ця співпраця продовжуватиметься, навіть коли я поїду з Києва", - зазначила канцлерка Німеччини.

Раніше речник з прав людини та гуманітарної допомоги фракції СДП Бундестагу Німеччини Франк Швабе заявив, що делегація депутатів Парламентської асамблеї Ради Європи 1 листопада має намір дослідити стан справ на Донбасі із гуманітарною допомогою людям.